Over ons

By ellen • • 28 jun 2012

Welkom op onze website !
Wij, Boudewijn, Johan en Luc zijn 3 broers met éénzelfde passie: natuurfotografie. Omdat we deze hobby met elkaar en met anderen willen delen beslisten we deze site aan te maken. We groeiden op in een groot gezin van 10 kinderen, wat maakt dat we al vroeg leerden oog te hebben en beroep te doen op mekaars competenties. Zo roepen we ook wel eens de hulp in van broer Geert, vogelkenner, om een uitzonderlijk

gefotografeerde vogel te herkennen. En zo hebben we  de vertalers in onze familie nodig om onze teksten in het Engels om te zetten. Bedankt !
We kiezen ervoor om te fotograferen in de vrije natuur. Vaak lopen we met onze camera in onze nabije groene omgeving. Dit zijn wat  kleinere maar boeiende biotopen in het pajottenland. Dikwijls vertoeven we ook in één van de  natuurgebieden in Vlaanderen, België en nu en dan in het buitenland.
Op stap gaan, observeren vanuit een kijkhut, geduldig wachten,  het hoort er allemaal bij om die ene foto te nemen waar je op hoopt. Geluk, toeval maar ook voorbereiding en  ervaring spelen een belangrijke rol of je uitstap succesvol is geweest of niet.  Wanneer we samen op pad zijn is het vooral leuk dat je vaak andere standpunten of technieken gebruikt, waardoor je van elkaar kan leren. Het feit dat je in eenzelfde natuurgebied samen bent maakt het mogelijk kort bij elkaar, maar toch op een andere locatie of vanuit een ander gezichtspunt te fotograferen. Hierdoor is de kans op diversiteit groter en dat maakt meer kans op leuke foto ‘s. Laat dat samen gaan met een

gezonde portie humor, uitdaging en verdraagzaamheid, dan begrijp je dat het genieten is.
De liefde voor de natuur hebben we mee gekregen  van ons  grootvader en vader die vooral  in  vogels geïnteresseerd waren. Dat we dan nog in onze jeugdjaren op “den buiten” konden spelen en op vakantie midden in natuur zaten, heeft zeker de nodige kiemen gelegd. Fotografie is pas veel later gekomen en bij de ene al wat vroeger dan bij de andere. Ook in het gebruik van materiaal hebben we een gemeenschappelijk punt : we werken allemaal met Nikon.
We hopen dat je via deze website in bewondering en verwondering mag staan voor wat  “moeder aarde” ons te bieden heeft. Hopelijk blijven we er samen zorg voor dragen.  Bedankt om ons te bezoeken..