Luc

By administrator • • 10 jul 2012

 Geboren op 13 januari 1956, stond ik als borelingske oog in oog met één van de strengste winters ooit. Mijn prilste herinneringen zijn dan ook de  weersomstandigheden: als kleuter door regen en wind naar school stapten, ons vader door de ongeschonden sneeuwvlakte zien stappen s’ morgensvroeg op Kerstdag, wachtend achter de venster tot ik zelf buiten mocht…  Het is me sterk bijgebleven.

De avonturen met dieren kwamen wat later met vrienden op kikker- en salamanderjacht in het moeras achter de kerk. Of in Opwijk met ons peter stil wachten tot we de vogels konden vangen in zijn slagnetten. Als kind was dat genieten, voor de dieren natuurlijk niet, maar de aandacht voor dieren was er al.

Na de jeugd kwam er andere deugden : de tijd van studeren,  gaan werken, trouwen en een gezinnetje stichten. Zeker dat laatste is het belangrijkste in mijn leven. Ik ben dan ook wat blij met de weg die ik samen met mijn vrouw An, met onze 3 volwassen kinderen en hun vrienden al heb afgelegd. Het geluk is aan onze zijde. Temeer omdat we langs beide zijden een ruime familie hebben, waar we het zeer goed mee kunnen vinden. Dat alles is onbetaalbaar.

In mijn vrije tijd was ik van jongs af aan geïnteresseerd in sport: atletiek en veel later fietsen. Beide sporten spelen zich wel af in de natuur en dat maakte dat ik kon genieten van beiden. Omstandigheden maakten dat ik het fietsen op een rustige wijze moest aanpakken. Door mijn liefde voor de natuur, samen met de fotografiepassie van mijn broers  Johan en Boudewijn is mijn focus meer en meer verschoven naar fotograferen in de natuur.

Dit alles maakt dat ik er nu heel regelmatig op uit trekt, met hen of alleen.  Meer tijd doorbrengen in de natuur doet je ook beseffen dat het belang van een goed beheer noodzakelijk is. Mijn waardering gaat dan ook naar de medewerkers van Natuurpunt en Vogelbescherming, die zich inzetten om onze natuur te beschermen !