Johan

By administrator • • 10 jul 2012

Ik herinner mij dat ik, als jonge kerel, foto’s nam met een klein fototoestelletje en dat ik voor de lens een verrekijker plaatste om zo het effect te bekomen van een telelens. De kwaliteit was niet al te best, maar toch was ik fier op het resultaat dat ik had, ik was toen ongeveer 13 jaar. Met het  verdiende geld van mijn eerste vakantiejob kocht ik mijn eerste reflextoestel; een Chinon CX met een 200mm als bijkomende lens. Hiermee heb ik mij jaren kunnen bezighouden, dia’s weliswaar, want foto’s waren iets te duur. Na Chinon deed ik mijn overstap naar Nikon en kocht mij een Nikon F70. Bij de overgang van analoog naar digitaal heb ik een Nikon D80 aangeschaft, wat een groot voordeel gaf dat foto’s nemen een stuk goedkoper was en men op geen foto moest zien. Nadien kwam mijn eerste superlens, een Nikon objectief 300mm f2.8, kort nadien ben ik gestart met mijn eigen website, zodat mijn foto’s voor een ruimer publiek bereikbaar waren. Inmiddels is er een Nikon 500mm f4 bijgekomen en een Nikon 70-200mm f2.8 alsook een tweede body, de Nikon D300s.

Als natuurfotograaf probeer je datgene te zien en te fotograferen waar anderen omheen kijken. Veel plaats voor natuur is er niet in België, maar tussen de snelwegen, industrieterreinen en woningen valt er nog veel te ontdekken.

De rust die ik vind bij het uitoefenen van mijn hobby doet dan weer het negatieve uit een mens verdwijnen. Natuurfotografie vereist ontzettend veel geduld en ik kan jullie verzekeren dat het soms afzien is, zowel bij warme dagen als bij zeer koude temperaturen, maar steeds geeft het een grote voldoening als ik huiswaarts keer met een paar goede foto’s.

Jaren hebben mijn broer Boudewijn en ik de Venen en andere streken bezocht op zoek naar herten, everzwijnen, zeldzame vogels, enz… Sinds kort is onze andere broer, Luc, alsnog begonnen met natuurfotografie en hierdoor is dan ook de wens gekomen om samen een website te openen alwaar ieder onze foto’s kan bekijken. Graag nodig ik jullie ook uit om alvast eens een kijkje te gaan nemen op mijn persoonlijke website: www.creylman.be

Geniet alvast van beide sites.

Johan